Powered By Blogger

woensdag 9 mei 2012

Dag 4 - woensdag 9 mei - Noyon - St-Genevieve - 96,5 km


Voorgaande nacht alle vier fantastisch geslapen, deze morgen opgestaan met een ode aan onze jarige Geert, onze benjamin wordt 50 jaar, hij was wel verrast met de geschenkjes van thuis en van ons, en wat ons daarna te wachten stond was gewoonweg super, wat een ontbijt, onze gastvrouw had er haar werk van gemaakt, het begon met een fruitsla, tussendoor de gewone dingen, koffie enz. en als toetje slagroom met caramel, er zijn veel pelgrims die het met heel wat minder moeten doen en dat allemaal voor de luttele prijs van 100 euro voor 4 personen.
De dag begon zoals gisteren, nat dus maar je voelt dat de temperaturen de hoogte ingaan, na 20 km in Compiegne eten ingeslagen en op de wekelijkse markt eten ingeslagen op de wekelijkse markt met vele artisanale producten, even tot het marktplein gereden om een groet te brengen aan Jeanne D'Arc en een stempel te halen.
Rond de middag arriveren we in Estree St-Denis, in een plaatselijk café eten we ons buikje vol, nadat Geert al zijn mails van zijn fans had doorgenomen en Luc zijn klanten had gemaild trokken we richting Clermont, daar op een terras in de zon en een lekker bruine Pelfort, gewoonweg zalig.
Ondertussen keken we uit waar we eventueel konden overnachten, nu onze dorst gelest was konden we met volle moed weer de baan op maar viel dat tegen, de ene zware klim na de andere met af en toe een lekkere afdaling en tussendoor genieten van de fantastische natuur die Onze Lieve Heer heeft geschapen.
Na 96,5 km komen we aan in St-Genevieve en zoeken we een slaapplaats, dat valt wel tegen, de enkele verblijven zijn al volzet en uiteindelijk vinden we nog iets boven een pizzeria voor een schappelijke prijs, vooral Theo is blij met deze halte, zijn bobijn is echt op, ook voor ons was het welletjes, genoeg is genoeg.
We gaan nu Geert zijn verjaardag vieren want 50 jaar wordt je maar eenmaal in je hele leven, Geert schol, drinken jullie er thuis maar een op zijn gezondheid.

Bedankt voor alle mensen die gereageerd hebben op deze blog, het is onmogelijk om deze allemaal te beantwoorden, als we eens veel tijd hebben zal ik daar wel op reageren.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen