Powered By Blogger

donderdag 17 mei 2012

Dag 12 - donderdag 17 mei - Aubeterre-sur-dronne - Vignonet - 72 km


Aan alle mensen eerst en vooral een zalige hoogdag gewenst, ook hier in Frankrijk wordt dit gevierd met als gevolg dat er na twaalf uur geen levende ziel meer te bespeuren valt op de straten.
Maar eerst terug naar de orde van de dag. Na de 120 km zware dag van gisteren besluiten we om een uurtje later te vertrekken we kunnen toch maar om 9.00 uur ontbijten, Nederlanders slapen zich graag uit. Ik en lang slapen dat gaat echt niet samen en daarom trek ik er al vroeg op uit om het dorp wat te verkennen. Aubeterre-sur Dronne is een prachtig dorp, het behoord tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk, en wie zijn wij om dat tegen te spreken. Als ik terug kom zijn Luc, Geert en Theo klaar om een nieuwe dag aan te vatten. Zowat elke morgen is hetzelfde ritueel, douchen, tassen inladen, alles naar beneden brengen en daarna de tassen aan de fietsen hangen en dan zijn we al moe voor we nog maar één meter gereden hebben (grapje). De dag begint zoals gewoonlijk met klimmen en dalen, soms heel pittig en lang maar dat zijn we ondertussen gewoon en ook gelijk gisteren rijden we weerom door een prachtige streek; Het enige verschil met gisteren is dat we door een meer bosrijk gebied komen; Ook meer en meer buizerds vergezellen ons vanuit de lucht op onze tocht. Het is prachtig om zien hoe zij geruisloos, gedragen door de wind, wachten om zich op hun prooi te storten. Wij zijn nu in de streek van de Dordogne-Perigord, beter bekend als de foi-Grasstreek. Rond 12 uur houden we halt in Saint- Aulaye, geen levende ziel te bespeuren en de enige beschutte plaats tegen zon en wind is een bushokje, hier laten we de stokbroden en charcuterie ons goed smaken. Na onze rustpauze richten we onze steven naar de bakermat van de wijn, namelijk Saint-Emilion. Na een tijdje zien we de eerste wijnvelden, het ene Chateau na het ander doemt op uit het niets, het valt echt op aan de huizen dat hier geld zit. Wanneer we Saint-Emilion binnenrijden lijkt het erop dat gans Frankrijk hier is samengekomen, het is echt op de koppen lopen. Heren in maatpak, chi-chi madammen die deze vier nederige pelgrims geen blik gunnen. Op een terras bestellen we iets om onze dorst te lessen, van de rekening vallen we bijna op ons gat, twee bieren 9€, een water 4.5€ en een glas witte wijn 5.20€, moest er nog zand zijn. Bij het vertrek spreken Luc en ik af om bromfietsgeluiden te maken wanneer we met onze fietsen vertrekken, bij al die harleygeluiden en de verbaasde blikken van de omstaanders komt Luc bijna niet meer bij van het lachen. We verlaten Saint-Emilion, de patroonheilige van de wijn en rijden nog 5 km om onze overnachtingsplaats te bereiken. Rond 16.00 uur arriveren we in Vignonet, bij een heel vriendelijk echtpaar. de dag zit er weer op, weer een dag dichter bij ons doel, en we genieten nu van een lekkere pizza en een heerlijk glas wijn. 

9 opmerkingen:

  1. Nonkel Roger & Co,
    tante annie zit hier en we lezen je blog.
    Prachtige dagverslagen! We wensen jullie nog een een goede trip richting Compostella. Succes.
    Mieke, Lou, Miel en Bart

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt van te volgen he makker, nog 3 dagen en we zitten in Spanje

      Verwijderen
  2. hallo nonkel Roger,
    het is heel leuk om te lezen hoever jullie al zijn gefietst.
    Wat een prestatie!!!! doe zo verder!!!
    ik ga geregeld op jullie blog kijken.
    heel veel groetjes van polle en familie!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch wat jullie preteren
    Ik ben een beetje jaloers
    Doe zo verder kerels
    Kiloken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gulder zit daar weeral goe. Geluk dat er toch nog veel goeie mensen bestaan om jullie te ontvangen. Veel succes nog met jullie Harley-tocht, hahahaha, gulder zijt nogal sossiessen zenne.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goeiemorgen

    het is weeral leuk om zoveel te lezen over jullie rit doe dat verder goe want ik en den beir trekken er ook op uit en komen pas terug in juni nog veel amuzeleut en tot de volgende dikke haasdonkseknuffels van ons berke en kristina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo iedereen!
    Het is elke dag uitkijken naar jullie blog!
    Leuke foto's! Jullie zien er goed uit!
    Hier ook alles goed! (het weer buiten beschouwing gelaten dan)
    Amuseer jullie daar nog! Geniet ervan en veel groetjes uit Gentbrugge!
    Ilse en Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tom Vanwynsberghe18 mei 2012 om 20:08

    Hey vader,

    Tof dat er ook een aantal fotokes verschenen zijn. Superleuk.
    Hopelijk hadden jullie vandaag weer een mooie (en hopelijk droge) dag. Nog een paar daagskes en ge zit in Spanje. Misschien nog een beetje goede raad. Op sommige Spaanse toetsenborden ontbreekt het @ teken. Da's wel vervelend als je met je mailadres moet inloggen. Maar je kan dit teken ook op een andere manier ingeven: Druk op de ALT-toets. Hoe die ingedrukt en typ 64. Laat nu de ALT los en de @ verschijnt.

    Groetjes en tot binnenkort!
    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  8. jullie verslagen zijn echt tof , ge hebt toch wel eens gestopt aan een " Chatteau " zeker
    hou vol mannen
    grtz, marc

    BeantwoordenVerwijderen