Powered By Blogger

donderdag 10 mei 2012

Dag 5 - donderdag 10 mei - St-Genevieve - Condé-sur-Vesgre

Over het hotel heb ik al in een vorig verhaal vertelt dus gaan we verder met de orde van de dag, Geert zorgt elke ochtend dat de kettingen goed gesmeerd zijn, iedere morgen ook hetzelfde ritueel, bagage op de fietsen hangen en alles nog eens doornemen waar de plaatsen zijn waar we kunnen overnachten alles naargelang de vorm.
Nadat we voldoende drank hadden ingeslagen begonnen we eraan en na een kleine afdaling was het achter de eerste bocht al prijs, een joekel van een bult,20%, tegen 7 per uur naar boven en wat eens moest gebeuren gebeurde, mijn ketting brak, ik wist niet dat ik zoveel macht had, ons samenhorigheidsgevoel kwam boven en na 20 min had onze Geert de klus al geklaard.
Vandaag is het heel zwoel en zweterig en af en toe valt er wat lichte regen, toch besluiten we om er ons wat luchter op te zetten, het is een prachtig gezicht ons allemaal in een keurslagersuitrusting te zien rijden.
Het parcours vandaag is heel zwaar, lange beklimmingen wisselen af met heel korte afdalingen, daardoor op de middag ook door de pech maar 40 km afgelegd, op de middag zien we ook ons Nederlands koppel terug arriveren, heel toffe mensen uit Eindhoven, we eten in Vigny.
Vol goeie moed beginnen we aan het tweede deel van de dag, Theo krijgt het heel moeilijk met het naar boven rijden, de beklimmingen zijn dan ook lang en zwaar, gemiddeld 8% maar we slaan er ons door, de strakke wind maakt het extra moeilijk.
Op een bepaald moment haken Luc en Ik bijna in elkaar een valpartij kan maar op het nippertje vermeden worden, we halen ook nog een stempel in Amouville-les- mante, en ook net als gisteren staat er 96 km op de teller, we vinden voor de eerste keer een camping, en ook voor de eerste keer worden de tentjes bovengehaald, na een half uur staat alles recht dank zij de goeie raad van Gunther (kleine Coppi).
Onze campingbaas heeft ons zojuist frietjes met worst gebracht, we kunnen er weer goed tegen.
Beste mensen, bedankt voor jullie massale steun, dat doet echt deugd aan een mensenhart;
PS de baarden van Luc en Geert beginnen al goed te groeien, en vandaag gaan we met een dag uitstel Geert zijn 50ste verjaardag vieren.
Lang mag hij leven


2 opmerkingen: