Powered By Blogger

maandag 9 april 2012

mini versie van Luik Bastenaken Luik

Om 8.00 u. vertrokken richting Xhoris om een klein gedeelte van Belgie's oudste klassieker te fietsen, samen met Geert en zijn schoonzoon Tom.
Na enkele uren rust in de auto waren we klaar voor het grote werk, onderweg hadden we La Redoute zien liggen vanop de autostrade maar daar gingen we ons vandaag niet aan wagen, dat is specialistenwerk.
Al vrij vlug werden de eerste klimmetjes onder onze wielen geschoven en we wisten meteen waar we aan toe waren "Och was ik maar..." maar na enkele lange beklimmingen volgden de eerste afdalingen en daarmee verdween ook het liedje uit mijn gedachten.
Na 30 km kwam de eerste echte test met de cote De Wanne, een steile klim van 13% en 6 km lang na een kleine afdaling volgde dan de Stockeu, 21% en dat was wat teveel van het goede, puffen, zweten, zwoegen en afzien
niemand van ons heeft de top gehaald, daarna was het de Haut Levée die er aan moest geloven, ook heel steil maar te doen, na die drie kleppers hadden we het ergste wel gehad en ging het in gezapig tempo naar de  Ninglispo om zo na een laatste stevige klim terug in Relax Xhoris aan te komen.
Het weer en de kou speelden ons af en toe wel parten maar al bij al is het allemaal nog wel meegevallen.
Dit was echt een doorgedreven trainingsrit van 100 km en we zijn dus duidelijk klaar voor het grotere werk.
Jongens bedankt vandaag voor het geduld en.... leren dalen he !
Geert en Brenda, een fijn verlof in Duitsland en Tom en Ilse   breng de zon mee uit Barcelona

Geen opmerkingen:

Een reactie posten