Powered By Blogger

donderdag 24 mei 2012

Dag 19 - Donderdag 24 mei - Villatuerta - Najera - 83.9 km

Heel goed geslapen, de snurkers van dienst waren twee Noorse vrouwen, maar al bij al viel het heel goed mee. Na het ontbijt trekken we door de prachtige streek van Navarra. Wat we de vorige dagen niet konden door het slechte weer, namelijk foto's nemen doen we nu aan de lopende band. Na iedere bocht, links, rechts het maakt niet uit altijd is er wel iets vast te leggen op de gevoelige plaat. Het weer is prachtig, de zon geeft al heel  wat warmte en er is een staalblauwe hemel. Het parcours was heel zwaar vandaag, deels door de warmte maar ook door het flinke klimwerk. Het eerste wat we op onze weg tegenkomen is Viana, het is middag en op het gezellige pleintje aan de kerk en het gemeentehuis nestelen we ons in de schaduw aan een tafeltje. Het meegereisde en beleg smaakt lekker. Na een uurtje trekken we verder richting Logrono, waar we ons boekje laten afstempelen. De warmte en vermoeidheid kruipt stilaan in de benen, maar ons hoor je niet klagen. We besluiten tot Sotes te rijden, maar daar is de auberge gesloten. We worden doorgestuurd naar Ventosa, een dorp 2 km verderop, ook daar heel vriendelijk complet. De vriendelijke mevrouw zegt dat er nog wel plaats is in Najera, maar het is wel nog 11 km rijden. Op nog een pittige helling van 10 % na is het de resterende kilometers tot in het dorp dalen. Daar trekken we een gemeentelijke auberge in, dit hebben we nog niet meegemaakt. Een zaal met meer dan honderd stapelbedden, broeierig warm, geen airco en zalige geuren van zweet en stinkende voeten. Ge ziet het leven van een pelgrim loopt niet over rozen. De zon, het landschap en de geuren van bomen en bloemen maken zoveel goed.

5 opmerkingen:

  1. volhouden jongens ,ik volg jullie elke dag , eindelijk hier bij ons ook lente
    grtz, marc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goede morgen,luc we hebben u foto's gehad ze maar u baard is af waarom????
    het zijn heeeeele mooie echt waar zo tof.
    groetjes aan u en de mannen.
    ann

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hello Brother ! Het leven van een pelgrim loopt niet over rozen, nogal een geluk want die hebben scherpe doornen, geef mij dan maar zweetvoeten.
    Hier is de zomer ook eindelijk begonnen. vandaag Beveren op zijn kop met de aankomst van de derde rit in de ronde van Belgie. Ons Rita gaat vandaag kennis maken met hare professor in Leuven, en dan zien we wel wanneer ze binnen mag komen voor haar laatste rit. Op hoop van zegen. Laat mij weten wanneer hare steen op zijn plaats is hé ! Hem voorzichtig neerleggen ! Probeer nog zoveel mogelijk te genieten, want zonder dat jullie het weten staat ge terug in haasdonk. Groeten Johan en Rita xxx !!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. groetjes vanuit het warme spanje, rita haar steen ga ik heel voorzichtig een mooie plaats geven, ik zal er een foto van nemen en op de blog zetten, doe ze vooral de groeten en ook aan de mannen van het kot

      Verwijderen
  4. Prachtig Roger hoe jij uw verslagen brengt. Ik ruik bij wijze van spreken ook die stinkvoeten.... Groetjes Tony

    BeantwoordenVerwijderen