Powered By Blogger

zondag 27 mei 2012

Dag 22 - Zondag 27 mei - Burgos - Boadilla del Camino - 72,1 km

Gisterenavond was het feest in Burgos, het was het feest van La Noche Blanca. In het Nederlands de nacht van het licht. Op de talrijke prachtige pleintjes waren er optredens van traditionele zangers en dansers. Burgos puilde uit van het volk, we waren blij dat we dat mochten meemaken. Veel slapen door het lawaai van de feestvierders was er niet bij. Toen we om 6.00 u. opstonden ruimden de laatste feestgangers de baan. Bij het vertrek waren de reinigingsdiensten al volop in de weer om alles op te ruimen, het was met momenten echt uitkijken voor lekke banden, overal lag er glas. we zijn nu op de hoogvlakte van Burgos, dit noemen ze hier de meseta. Hier speelt de wind op een hoogte van duizend meter een grote rol, en dat hebben we vandaag echt wel ondervonden. Als volleerde wielrenners werd er om beurten van kop gewisseld, zo doet iedereen zijn duit in het zakje. Onderweg komen we heel wat dorpjes tegen waar de tijd is blijven stilstaan, af en toe zien we iemand die ons een goede camino wenst. Rond de middag komen we aan in Gastroxeris, daar vinden we een heel klein winkeltje waar we eten kunnen kopen. Op een pleintje bij een fontein onder de geurende lindebomen, beschut voor de zon, smaakt het brood met kaas en verse tomaten heerlijk. Luc was ons even kwijt, maar een telefoontje doet wonderen. Rustig pedelden we verder door de graanvelden, ik wist niet, en als ex-drukker zou ik het moeten weten hoeveel groenschakeringen er zijn. Wat  we hier ook meer en meer beginnen zien zijn ooievaars, op elke hoek van het dak van de kerk is er wel een nest met tokelende vogels. Rond 14.30 u. arriveren we in een heel klein, stil dorpje en vinden hier tot onze grote verrassing een albeurge. Achter een oude vervallen poort bevind zich een oase van rust, mooie tuin en ook nog een zwembad. We installeren ons, nemen de fietsen onder handen, een goeie douche en rustig relaxen. En wie arriveren daar door de poort, jawel onze Nederlandse vrienden die 2 weken geleden met pech in Tours stranden. Ze beloofden dat we elkaar terug zouden zien in Burgos, en met een dagje vertraging is dat ook gebeurt. Daar gaan we eens lekker op klinken !

4 opmerkingen:

  1. Hallo mannen, ik weet niet of mijn vorige mailtjes
    aangekomen zijn, maar goed, ik volg jullie al heel de tijd. Het is, denk ik, een onvergetelijke reis met de gebruikelijke onverwachte gebeurtenissen, maar dat hoort er bij.
    Ik wens jullie nog heel veel succes
    groeten Dirk Lambrecht

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De berichten komen hier wel door maar het is niet altijd mogelijk om te reageren Dirk, bedankt in ieder geval

      Verwijderen
  2. Beste Pelgrimvrienden, duizend maal excuses voor de vertraging maar met gisteren een BBQ van 450 man achter de rug en het warme weer, zo'n 25° gemiddeld, hebben we hier zeker geen klagen. Vanavond lekker gegeten op Marc z'n verjaardag, een goed glas wijn in goed gezelschap, wat moet een mens meer hebben?? Een tikkeltje gezonde jaloersheid steekt de kop op wetende dat jullie in m'n favoriete wijnstreek ( La Rioja) vertoeven. We kijken uit naar jullie terugkomst, en al zijn jullie al een paar weken weg, de terugkomst lijkt heel erg dichtbij.. vele groeten en kussen van Marc, mama, papa, tante Annie, Saskia, Debby, Bert en mezelf, WIm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Wim, de wijn is hier echt fantastisch, iedere dag doen we ons flesje soldaat, de groetjes aan iedereen daar.

    BeantwoordenVerwijderen