Powered By Blogger

vrijdag 11 mei 2012

dag 6 - vrijdag 11 mei 108 Km Van Conde sur Vesgre tot Chateaudun

een oude wasplaats

Onze eerste nacht in de tent zit er op, iedereen heeft redelijk goed geslapen, wat een leven pelgrim zijn, s' morgens in de natuur te worden gewekt door een koor van een tiental vogels. Eerst de tent afbreken en daarna een lekkere douche en ontbijten in de buiten lucht, en weg zijn wij.
En zoals alle andere dagen begint het weer te regenen, en nog geen klein beetje. Tot Maintenon waar we onze eerste koffie halen heeft het ononderbroken geregend. Af en toe een opklaring en dan is het zalig genieten met 22 graden. Maar de ene bui volgt de andere op. Een geluk de wind is gekeerd en we hebben hem soms pal in de rug. Op de middag zijn we in Chartres, daar bezoeken we de kathedraal en halen onze stempel, we moeten ons wel haasten want meneer moet gaan eten, voor de rest is Chartres een mooie stad, maar de laatste klim naar de kathedraal was heel pittig 20%.
kilometers koolzaadvelden
Eens buiten de drukke stad zijn de wegen bijna voor ons alleen, gans de middag rijden we tussen gele velden koolzaad, in de dorpen geurt de blauwe regen, één geuren palet. Aan een riviertje zien we drie bevers rustig rond zwemmen. De dorpen waar we passeren worden steeds pittoresker nu we de grauwe steden rond Parijs verlaten hebben. We vliegen vooruit en willen overnachten in Bonneval, maar daar is geen plaats meer in de herberg, jammer want het is een heel prachtig dorp. De behulpzame café baas regelt voor ons een hotel in Chateaudun, voor heel weinig geld krijgen we een hotel in de plaats. Met de jongens alles goed. Luc is nog herstellende van een verkoudheid, Theo zijn banden staan eindelijk op spanning en kan eindelijk volgen en Geert die volgt of leidt meestal ons peloton van vier, en ik, ik trap maar mee. Vandaag 108 Km gedaan. We moeten wat minder gaan doen, want anders zijn we te vlug ter plaatse.

6 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tim Vanwijnsberghe12 mei 2012 om 12:15

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen