Powered By Blogger

zondag 20 mei 2012

Dag 15 - zondag 20 mei - Dax - Saint-Palais - 84.3 km


Bij het naar buiten kijken uit ons raam fronsen we de wenkbrauwen, ze gieten het water met bakken uit de lucht. Ook ons ontbijt is heel pover. Gepakt en gezakt vertrekken we dan maar door de regen voor een korte rit. Het landschap is helemaal anders dan de vorige dagen, de lange rechte stukken van de Landes hebben we achter ons gelaten en het landschap wordt meer gevarieerder. Stoppen doen we weinig, we zijn nat en dat nodigt niet uit om ergens binnen te kruipen. Om 12.00 uur stoppen we toch om onze knapzak aan te spreken in Sonde-l'Abbaye, in de auberge is het lekker warm en zo kunnen we wat opwarmen. Als we terug de baan op gaan is het zowaar gestopt met regenen en de regenjassen kunnen worden opgeborgen. Het landschap is prachtig en de rivieren zij n sterk gezwollen van de hoeveelheid neerslag, er wordt hier ook aan raften gedaan. Wat ons ook opvalt is dat we in Frans-Baskenland zijn, dat zien we aan de tweetallige opschriften van de naamplaatsen van de gemeenten. Na een tijdje komen we aan in Laas, een prachtig dorp en daar ziet Theo dat we niet op de goede weg zijn. Niets aan te doen, 8 km terug en daarbij gaat het nog maar eens hard regenen, we schuilen even tot het ergste voorbij is maar het houdt niet op. Iets later dan verwacht komen we aan in Saint-Palais. De laatste halte voor Saint- Pied-De-Port. We slapen in een pelgrimsherberg uitgebaat door een Belgisch koppel. Op de slaapplaats zijn 10 bedden en die zijn allemaal bezet. Het zijn allemaal mensen van verschillende nationaliteiten. Moe, nat maar toch voldaan sluiten we deze dag af, en morgen sluiten we het hoofdstuk Frankrijk af.

4 opmerkingen:

  1. Tom Vanwynsberghe22 mei 2012 om 15:40

    Allez volhouden hé mannen!
    Nog efkes en ze spreken daar van een volle week goe en zonnig weer. Haal ulder beste Spaans maar boven!
    Groetjes van hieruit!
    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Allez vooruit, eindelijk het werd tijd zulle met altijd die regen groetjes aan Inge en...............Joske

      Verwijderen
  2. Hallo jongens,

    Hier vanop het zonnige terras in Temse bij Marc, met een frisse Leffe aan de lippen. Genieten van een temperatuur van 26 graden. Morgen brengen ze het clubhuis "De vier spleten" één jonge, en en één versleten :-). Roger, jou willen we ook nog even ons medeleven betuigen met je plotse verlies van uw nonkel.

    Groetjes Marc, Wim, Nicole en Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt, voor jullie medeleven en hier doen we het goed en de zon is nu ook van de partij het doet echt doet, nog 1000 km te gaan

    BeantwoordenVerwijderen