Powered By Blogger

maandag 21 mei 2012

Dag 16 - maandag 21 mei - Saint-Palais - St-Pieds de-Ports - 30 km.

Na een lange nacht op de slaapzaal waar heel wat bomen zijn omgezaagd ontbijten we in de oude Franciskanerabdij, daar moeten we ook zelf de afwas doen. Het weer ziet er voor de derde keer op rij heel slecht uit, waar ze het water vandaan blijven halen is een raadsel. We zien er wel niet tegenop omdat we weten dat het maar een korte rit is van rond de 30 km. Regen, windvlagen en pittige beklimmingen maken het ons niet gemakkelijk. Voor de eerste keer in 2 weken zien we heel veel pelgrims te voet, wat wij doen is niet zo vanzelfsprekend, maar wat deze mensen iedere dag doen, hoedje af. Na goed 2 uur fietsen komen we aan in st-Pied-de-Port, dit is echt de poort naar de pyreneeen en enkele kilometers van de Spaanse grens. Het is een ongelooflijk prachtig landschap en de bergen die we de volgende dagen over moeten kijken ons uitdagend aan; Als het weer het toelaat hebben we morgen de beklimming van de Roelandpas, een klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Nu slenteren we hier wat door de straten van het dorp, het water in de rivieren stroomt heel krachtig stroomafwaarts. Voor morgen wordt er nog regen voorspelt, maar de volgende dagen zou het echt zomer moeten worden. Hopen maar.

7 opmerkingen:

  1. hallo freddy
    we zijn juist thuis van vakantie als voorbereiding voor rome zijn we cols gaan fietsen in zuid frankrijk
    het mooiste stuk van jullie reis begint nu!!
    geniet ervan gr ingrid en andre

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey mannen, net even de tijd genomen om jullie verslagen te lezen. Fantastisch bezig daar ! Het enthousiasme druipt er af. @nonkel Roger : hopelijk geen last van het vervelende frictiesyndroom? Groeten aan topscheids ook !
    Veel succes de komende dagen. Koen, Ann en kids.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen enkele last van die knie Koen, bedankt dat hebt gij goed gedaan, groeten aan de familie

      Verwijderen
  3. Hallo broer,
    Ik wens jullie veel moed en uithoudingsvermogen om de roelandspas en al de volgende die nog moeten beklommen worden tot een goed einde te brengen, maar blijf zeker genieten van de uitzichten, ik weet dat het daar mooi is we zijn daar ook al een paar keer gepasseerd hé.Blijf voorzichtig Groeten Miet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is te hopen dat de weergoden jullie goed gezind zijn. Het is toch leuker fietsen in het zonnetje. veel succes in de bergen en geniet ervan !
    K en co

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat Waasland-Beveren naar eerste klasse gaat zal je wel al weten zeker en dat Tim op tv geweest is? Nog een 1000 km te gaan....precies of het is niets maar chapeau! Groeten.
    Tony

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hallo mannen,
    alles goed met jullie, hier bij ons goe weer zo een 22 graden zalig, maar jullie rijden naar de zon nu he. en jullie zij half weg heel goed proficiat. groetjes aan iedereen .
    ann

    BeantwoordenVerwijderen