Powered By Blogger

maandag 4 juni 2012

Dag 30 - Maandag 4 juni - Noia - Finesterra - 60.9 km.

Na een nacht te hebben verbleven in een prachtig stadje, in een baai, mooie lanen en een mooi hotel, gaan we de baan op voor de laatste 60 km. naar Finisterra, het verste punt van onze reis.  Het weer is prachtig, de natuur adembenemend en de benen super, moet ook wel met zo een parcours. Er is een geen enkel vlak stuk maar wie doet daar nu nog moeilijk over. De kilometers kruipen onder ons door, zweetdruppels parelen op ons voorhoofd en vallen de baan op waar ze meteen verdampen op het asfalt. Met af en toe een stop voor foto's of drank, zo houden we het lang vol. Na de laatste steile klim is het genieten langs de boorden van de Atlantische oceaan, ons einddoel is bereikt. Na 2455 km. zijn we aangekomen in Finesterra. We wensen elkaar proficiat voor het behaalde resultaat. We nemen onze intrek in een nieuwe albeurge en worden ontvangen met een lekker glaasje water met citroen, heel welgekomen met de warmte. Straks wandelen we 3.5 km. tot het verste punt, daar is het de gewoonte dat pelgrims iets verbranden als symbool van het einde der tocht. Morgen vaten we de laatste 120 km. aan terug richting Compostela. Deze rit doen we terug in 2 dagen. Nu gaan we genieten van een lekkere frisse pint of meer, en van het strand, de zee en de palmbomen en natuurlijk van een heerlijke maaltijd.

Donderdag nemen we de tijd voor een stil moment en een kaars in de kathedraal, hopelijk kunnen we de butafumera zien vliegen door de kathedraal. 

Om 19.00 uur kunnen jullie ons terug bewonderen op het plein voor de kathedraal, dus mensen zet uw computer aan en bekijk ons via de webcam, typ gewoon via Google webcam Compostela en u komt terecht op het plein voor de kathedraal.

1 opmerking:

  1. hallo pelgrims vooral de luc en de roger

    na een goede vakantie in turkije zijn we terug in belgieland het eerste wat we hebben gedaan ge gelooft het of ni pc aan en direct jullie verslagen gelezen knap werk veel bewondering voor alle 4 kijken er al ner uit jullie terug te zien en de straffe verhalen te horen dikke knuffels van berke en kristina

    BeantwoordenVerwijderen